Viering vijfentwintig jaar Stichting Kruisen en Kapellen Thorn

Print
Viering vijfentwintig jaar Stichting Kruisen en Kapellen Thorn

De Stichting Kruisen en Kapellen Thorn opent de jubileumdag met een eucharistieviering in de Kapel onder de Linden. Afbeelding: Stichting Kruisen en Kapellen Thorn

Thorn -

De Stichting Kruisen en Kapellen Thorn viert vrijdag 25 oktober om 15.00 uur haar vijfentwintigjarig jubileum met een plechtige eucharistieviering in de Kapel onder de Linden in Thorn. Aansluitend is er een receptie in het naastgelegen Kapelhuis.

Onderdeel van deze bijeenkomst is de presentatie van het boekje Kapellen en Kruisen in Thorn. Deze uitgave bevat veel wetenswaardigheden, kunstzinnig bewerkte foto’s en twee wandelingen langs deze parels in het landschap.

Op 25 oktober 1994 vond op het voormalige gemeentehuis van Thorn de eerste bespreking plaats van de werkgroep. Aanleiding hiervoor was een somber inspectieverslag van de Monumentenwacht Limburg over de desolate toestand waarin veel kapellen in Thorn zich op dat moment bevonden. De werkgroep ging voortvarend aan de slag. De restauraties volgden elkaar snel op en er werden plannen gemaakt om een drietal verdwenen kapellen te herbouwen. Op 30 september 1997 werd de werkgroep een stichting. Het stichtingsbestuur blikt terug op een geslaagde missie: het beheren, onderhouden, zo nodig restaureren en waar mogelijk herbouwen van bestaande en verdwenen kruisen en kapellen in Thorn. Zie ook de website.