Betogers clashen met politie in Barcelona

Print
Betogers clashen met politie in Barcelona

Afbeelding: AP

In de Spaanse stad Barcelona zijn demonstranten slaags geraakt met de politie.

Honderdduizenden gingen de straat op om te protesteren tegen de veroordeling tot gevangenisstraffen van negen separatistische leiders van Catalonië. Zij probeerden zich in 2017 tevergeefs af te scheiden van Spanje. Het is de vijfde dag op rij dat mensen in Barcelona protesteren tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof.

Lees ook: Gigantische massa marcheert Barcelona binnen, algemene staking legt Catalonië plat

Gemaskerd

De betogingen verliepen vrijdag grotendeels vreedzaam. Toch kwamen enkele honderden demonstranten in aanraking met de politie. Veel van hen waren gemaskerd en zochten de confrontatie met agenten, net als eerder deze week. Omstanders vluchtten winkels in toen politiebusjes de weg probeerden vrij te maken en politiemensen rookgranaten gooiden naar betogers.

Naar schatting zijn ruim 500.000 mensen de straat opgegaan in Barcelona.

Demonstraties Barcelona: impressie in beeld. Video: Twitter

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen