Hoogland klopt wereldkampioen Lavreysen in sprintfinale

Print
Hoogland klopt wereldkampioen Lavreysen in sprintfinale

Jeffrey Hoogland juicht na het winnen van Harrie Lavreysen (links) in de finale sprint tijdens de Europese Kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn, Afbeelding: ANP

Jeffrey Hoogland (26) heeft de Europese titel veroverd op de EK baanwielrennen in Apeldoorn op het onderdeel sprint. In de finale klopte hij landgenoot Harrie Lavreysen, die in nog maart beslag legde op de wereldtitel.

Hoogland en wereldkampioen Lavreysen werden vooraf al beschouwd als de grote favorieten bij het sprinttoernooi. De Nederlanders bezweken niet onder de druk en plaatsten zich met speels gemak voor de eindstrijd. Daarmee kreeg dit onderdeel dezelfde finale als bij de WK eerder dit jaar in het Poolse Pruszków. Toen was de 22-jarige Lavreysen de sterkste.

Met overtuiging

Hoogland bleek in Apeldoorn de beste van de twee. Hij won de twee sprints in de finale met overtuiging. In de eerste heat ging Hoogland van kop af de sprint aan en wist hij een kleine marge te houden met Lavreysen. In de tweede heat wist hij zijn tegenstander te verrassen met een aanval in de voorlaatste ronde en hield hij die voorsprong vast.

Lees ook: Wild kroont zich tot Europees kampioen op omnium

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen