Onrust in Chili: concert André Rieu onzeker

Print
Onrust in Chili: concert André Rieu onzeker

Afbeelding: De Limburger

Maastricht -

Het concert dat André Rieu met zijn Johann Strauss Orkest zaterdagavond in de Chileense hoofdstad Santiago zou geven, gaat mogelijk niet door nu daar de noodtoestand is uitgeroepen.

In de Chileense hoofdstad is het al dagenlang erg onrustig. Inwoners van de stad zijn massaal de straat opgegaan vanwege tariefsverhogingen in het openbaar vervoer en de protesten zijn flink uit de hand gelopen. Gisteren gingen bussen in vlammen op, werden winkels geplunderd en werd brand gesticht in metrostations en verschillende kantoorpanden. Om die reden is de noodtoestand uitgeroepen en werden vrijdagavond alle grootschalige evenementen afgeblazen.

Lees ook: André Rieu 70 jaar: lang zal hij leven… en spelen

Het stadsbestuur van Santiago bekijkt momenteel de situatie. Verwacht werd dat er om 13.00 plaatselijke tijd (18.00 Nederlandse tijd) duidelijkheid zou komen, maar die is er nog steeds niet. „We zijn nog steeds aan het wachten op een definitieve beslissing van de regering”, meldt Pierre Rieu namens zijn vader vanuit de Chileense hoofdstad. Onduidelijk is ook nog wat er gaat gebeuren als André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest vanavond niet het podium van de Movistar Arena kunnen beklimmen. Bekeken moet worden of het concert dan in een later stadium doorgang kan vinden.

Reisadvies

Het reisadvies voor Chili is iets aangescherpt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst reizigers erop dat in de hoofdstad Santiago de noodtoestand is uitgeroepen. Nederlanders die in Chili zijn, doen er goed aan hun thuisbasis te laten weten hoe het met ze gaat, zegt het ministerie. De Nederlandse ambassade in het Zuid-Amerikaanse land volgt de situatie op de voet.