Muziekman

Jubileumuitstapje harmonie Sint Caecilia besloten met lintje

Print
Jubileumuitstapje harmonie Sint Caecilia besloten met lintje

Harm Vullings uit Ven-Zelderheide is zondagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Afbeelding: Jos Gröniger

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Het gezelschap dat namens harmonie Sint Caecilia uit Ven-Zelderheide en Ottersum een jubileumuitstapje naar Brussel (B) maakte is zondagavond onthaald in repetitielokaal De Uitkomst. De terugkeer in de thuisomgeving werd opgeluisterd met de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding aan een van de leden. Die eer viel vrijwilliger Harm Vullings te beurt. Locoburgemeester en wethouder Peter Lucassen benoemde hem uit naam van de Koning tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Harm Vullings ontving de onderscheiding onder andere voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk binnen de harmonie, waar hij al meer dan 45 jaar lid van is. De inwoner van ’t Ven is een muziekman in hart en nieren. In 1974 werd hij lid van harmonie St. Caecilia, waar hij vanaf 1996 plaatsnam in de muziekcommissie en de leerlingencommissie. Hij heeft een belangrijke rol bij de muziekkeuze en begeleidt en motiveert leerlingen om zich te (blijven) ontwikkelen in de muziek. Sinds 1999 is Harm Vullings dirigent van het leerlingenorkest. Ook is hij een actief (ere)lid van Joekskapel Zet um de zuk d’r in, orkest Hartekraos en blaaskapel Die Lustigen Muzikanten. Als dirigent leidt popkoor Con Colore en het koor van de parochie Heilige Antonius. In zijn woonplaats is Harm Vullings de drijvende kracht achter de werkgroep Historie Ven-Zelderheide. Hij heeft er mede voor gezorgd dat een groot deel van het cultuurerfgoed van Ven-Zelderheide vastligt. Daarnaast organiseert hij diverse activiteiten en bijeenkomsten in het dorp.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →