Oud-Roermondenaar Joep Bertrams te gast in Salon Remunj

Print
Oud-Roermondenaar Joep Bertrams te gast in Salon Remunj

Politieke prent van de hand van Joep Bertrams. Afbeelding: Joep Bertrams

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Salon Remunj staat op zondag 3 november in het teken van de herfst. Hoofdgast is oud-Roermondenaar, politiek tekenaar en cartoonist Joep Bertrams. Behalve een gesprek met Bertrams is er een interview met auteur Hub van Wersch over zijn nieuwe roman ‘Grijpen naar lucht’, draagt Johan van de Beek een column voor en trakteert het gitaarduo Pega Loca op muziek.

Joep Bertrams is geboren Roermondenaar, maar zette vol vertrouwen de stap naar grote bekendheid in het westen van het land. Zijn tekentalent bleek al op de lagere school. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In Het Parool verzorgde hij dagelijks een politieke prent en hij doet dat nu nog wekelijks in o.a. De Groene Amsterdammer en De Limburger. Daarnaast verschijnen zijn prenten in tal van internationale bladen. Illustrator van boeken is hij al vanaf zijn beginperiode. Zijn aandacht is intussen ook gericht op het maken van animaties (Nova en Nieuwsuur).

Johan van de Beek is onderzoeksjournalist en columnist van Dagblad De Limburger en coauteur van het boek ‘Sultan en de lokroep van de jihad’. Auteur Hub van Wersch kende een veelzijdige loopbaan als onder meer journalist, reiziger, wetenschapper en wethouder. In zijn jonge jaren volgde hij de lokroep van het oosten. In India trad hij in het huwelijk. De laatste jaren schrijft hij romans, korte verhalen en wetenschappelijke artikelen. In 2014 publiceerde hij de historische roman ‘Heil uit de diepte - Kolen, kerk en ketterij’, die in Limburg met veel lof werd ontvangen. In zijn roman ‘Grijpen naar lucht – fraude, moord en wetenschap’ staat wetenschapsfraude centraal. Genoeg aanknopingspunten voor een boeiend gesprek.

Het duo Pega Loca wordt gevormd door Eric van de Kerkhof en Erik Fleuren. Ze leerden elkaar in 2016 kennen en delen hun voorliefde voor akoestische muziek. Pega Loca haalt de inspiratie uit verre windstreken en komt met opmerkelijke thema’s.

De Salon Remunj wordt zondag 3 november gehouden in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel De Oranjerie aan het Kloosterwandplein in Roermond. Aanvang 14.00 uur, entree 5 euro.

Voor meer informatie: Jacques Graus tel. 0475-482393, facebook of www.salonremunj.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen