Concert André Rieu in Chili definitief afgelast vanwege noodtoestand

Print
Concert André Rieu in Chili definitief afgelast vanwege noodtoestand

Afbeelding: EPA

Het concert dat André Rieu met zijn Johann Strauss Orkest zaterdagavond in de Chileense hoofdstad Santiago zou geven, gaat definitief niet door. Dat meldt concertorganisator Bizarro Live Entertainment.

In Santiago is de noodtoestand uitgeroepen. Het is daar al dagenlang onrustig en inwoners van de stad zijn massaal de straat opgegaan vanwege tariefsverhogingen in het openbaar vervoer. De protesten zijn flink uit de hand gelopen.

Noodtoestand

Vrijdag gingen bussen in vlammen op, werden winkels geplunderd en werd brand gesticht in metrostations en verschillende kantoorpanden. Om die reden is de noodtoestand uitgeroepen en werden vrijdagavond alle grootschalige evenementen afgeblazen.

De Maastrichtse violist zou zaterdagavond om 21.00 uur (plaatselijke tijd) met zijn orkest in de Movistar Arena optreden. Het is nog onzeker of het concert op zondag doorgaat.

Mensen met een kaartje voor de show van zaterdag worden binnenkort geïnformeerd over de teruggave van de ticketkosten, zegt Bizarro Live Entertainment. Of er een nieuwe show komt, is nog niet duidelijk.

Lees ook: André Rieu 70 jaar: lang zal hij leven… en spelen