VVV voetbalt leuk, maar krijgt van Vitesse een lesje in effectiviteit

Print
VVV voetbalt leuk, maar krijgt van Vitesse een lesje in effectiviteit

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV speelde een uitstekende eerste half uur tegen Vitesse, maar de Arnhemmers gingen al counterend met de punten aan de haal: 0-4. Een bittere pil voor VVV, dat zijn beste spel van dit seizoen liet zien, maar verzuimde te scoren.

De Venlonaren kwamen gedreven uit de startblokken tegen Vitesse. Ze zetten de Arnhemmers onder druk en kregen ook kansen om de score te openen. Vooral John Yeboah had het op zijn heupen. De jonge Duitser schoot na elf minuten voorlangs en bediende tien minuten later Haji Wright op maat. In de afwerking is de lange spits echter nog altijd ongelukkig. Vitesse beperkte zich tot counteren, maar deed dat wel uiterst efficiënt. Bryan Linssen scoorde twee keer binnen vijf minuten. Heel zuur voor VVV dat misschien wel zijn beste half uur speelde onder trainer Robert Maaskant.

VVV voetbalt leuk, maar krijgt van Vitesse een lesje in effectiviteit
Foto: Laurens Eggen

Toen Riechedly Bazoer op slag van rust 0-3 maakte met een schot van afstand, leek de wedstrijd gespeeld.

In de tweede helft hetzelfde beeld: een VVV dat aandrong en een counterend Vitesse. Met in de 53ste minuut een voorspelbaar resultaat; 0-4 door Nouha Dicko na een snelle uitbraak. VVV-trainer Maaskant wisselde daarop twee aanvallers. Wright en Van Ooijen naar de kant; Soriano en Sinclair erin. Voor een kentering was dat echter te laat. Tien minuten voor het einde kwam Opoku nog voor Neudecker.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger