Video: Grote brand in garagebedrijf Brunssum

Print

Brandweerwoordvoerder Leon Eummelen over de brand in een autobedrijf in Brunssum. Video: Track ‘88

Brunssum -

Bij een garagebedrijf in Brunssum heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed.

De brand brak rond de klok van kwart voor drie uit in een garagebedrijf aan de Haefland. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. Bij de brand kwam veel rook vrij. ,,Blijf uit de rook”, waarschuwde de brandweer.

Om 03.45 uur was de brand onder controle. Er vielen geen gewonden. Hoe brand is ontstaan is vooralsnog niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.

Lees ook: Politie: ‘Brand in autobedrijf in Brunssum aangestoken’

Eerdere brand bij autobedrijf

Op het industrieterrein brak begin oktober ook al brand uit in het autobedrijf SJ Cars van de vermeende drugscrimineel Tony P. (46). Een ruit van het pand was ingeslagen en de voorgevel stond in brand. Er zou sprake zijn geweest van veel rookontwikkeling. De eigenaar van de autohandel in luxe tweedehands auto’s, Tony P. die in Kinrooi woont, zit sinds juni in België in de cel vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een internationale drugszaak. Eind september brandde de zonnestudio Sun Valley van de vrouw van de garagehouder aan het Wilhelminaplein in Roermond helemaal uit.

De politie onderzoekt de zaak.

Video: Grote brand in garagebedrijf Brunssum
Foto: Arnaud Nilwik

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen