Bart Smeets wint Maestro-competitie Lake Side Music Night

Print
Bart Smeets wint Maestro-competitie Lake Side Music Night

Muzikaal spektakel tijdens Guulke’s Lake Side Music Night in Nederweert. Afbeelding: Jeroen Kuit

Ospel / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

In een uitverkochte sporthal De Bengele in Nederweert is zaterdagavond de Maestro-competitie van muziekfestival Lake Side Music Night gewonnen door Bart Smeets.

Behalve een wedstrijd voor lokale ondernemers als dirigent, waarvoor Bart Smeets zaterdagavond de eerste Pelikaan-trofee kreeg uitgereikt, was het evenement in sporthal De Bengele vooral een muzikaal spektakel. Bijna honderd muzikanten, grotendeels van de organiserende harmonieën uit Nederweert en Ospel, het gemengd koor Da Capo uit Stramproy en 17 solisten uit de regio hebben meegedaan. Voor de vrijdag waren de kaarten nagenoeg allemaal verkocht, de zaterdag was uitverkocht. „Dat betekent dat het wel heel raar moet lopen als we dit over drie jaar niet opnieuw organiseren”, vertelt Jos Willekens namens de organisatie. Ongeveer zeventig vrijwilligers zijn zondag en maandag nog druk met de afbouw zodat de tijdelijke poptempel maandagavond weer als sporthal kan worden opgeleverd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen