Buurgemeente Cranendonck krijgt mogelijk ook Herenboerderij

Print
Buurgemeente Cranendonck krijgt mogelijk ook Herenboerderij

De Herenboerderij aan de Grotesteeg in Weert met op de voorgrond Herenboeren Ron Geurts(links) en Raymond Pahlplatz (rechts) en verkoper Tjeu Kneepkens. Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Terwijl Herenboeren in Weert druk doende zijn hun boerderij gebruiksklaar te maken, worden ook in de Brabantse buurgemeente Cranendonck plannen gesmeed voor een boerderij.

De plannen in Cranendonck zijn nog in een pril stadium maar met een beetje geluk verschijnt op landgoed Baronie van Cranendonck Herenboerderij De Groote Heide met 20 hectare grond. In november hopen de initiatiefnemers hierover meer duidelijkheid te krijgen van de gemeente. Afgelopen zaterdag organiseerden de initiatiefnemers een eerste kijkdag op het landgoed. In Weert is zaterdag een start gemaakt met het gebruiksklaar maken van de boerderij aan de Grotesteeg 1 die onlangs is gekocht door Herenboeren Nederland. De eerste Herenboerderij is in 2016 in Boxtel gestart, eem tweede is in mei gestart in de buurt van Apeldoorn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen