André Rieu vertrekt uit Santiago vanwege rellen

Print
André Rieu vertrekt uit Santiago vanwege rellen

De Chileense hoofdstad is al dagen het toneel van rellen Afbeelding: AFP

Maastricht / Itteren -

André Rieu is zondagochtend vertrokken uit Santiago en zal dus definitief niet optreden in de Chileense hoofdstad. Dat meldt zijn zoon Pierre.

De violist en orkestleider blies zaterdag ook al een show af, vanwege de rellen en de noodtoestand in Santiago. Hij kreeg het advies zo snel mogelijk het vliegtuig te pakken en heeft dat ter harte genomen. De twee concerten worden op een later moment ingehaald, aldus Pierre Rieu. Nieuwe data worden nog geprikt. Ook kunnen fans het geld van de tickets terugkrijgen, daar worden ze later over geïnformeerd.

In Santiago braken twee weken geleden protesten uit tegen tariefsverhogingen in het openbaar vervoer. In de nacht van vrijdag op zaterdag stelde president Sebastián Piñera de noodtoestand in voor de hoofdstad na hevige onlusten, waarbij zeker zestien bussen in vlammen opgingen, winkels werden geplunderd en diverse gebouwen in brand werden gestoken. Zaterdag schortte hij de tariefsverhogingen op, maar het blijft onrustig. Inmiddels is een avondklok ingesteld in Santiago en directe omgeving tussen 20.00 uur en 07.00 uur.

Tijdens de onlusten vielen tot nu toe drie doden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen