Ralf Schreiber nieuwe pastoor Noord-Limburgse Maasdorpen

Print
Ralf Schreiber nieuwe pastoor Noord-Limburgse Maasdorpen

Ralf Schreiber. Afbeelding: Bisdom Roermond

Broekhuizen / Grubbenvorst / Broekhuizenvorst / Lottum / Meerlo / Swolgen / Tienray / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / HORST -

Ralf Schreiber (54) wordt de nieuwe pastoor van de Noord-Limburgse Maasdorpen Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Grubbenvorst, Lottum, Meerlo, Swolgen en Tienray. Dat is zondag 20 oktober in de betreffende parochies bekendgemaakt. Schreiber is nu nog kapelaan in de gemeente Maasgouw.

Schreiber is door bisschop Harrie Smeets van Roermond gevraagd om deze nieuwe taak op zich te nemen. De geboren Duitser wordt pastoor van de parochiefederatie Maasdorpen, die bestaat uit de parochies H. Nicolaas in Broekhuizen, H. Naam van Jezus in Broekhuizenvorst, OLV Tenhemelopneming in Grubbenvorst, H. Getrudis in Lottum, H. Johannes de Doper in Meerlo, H. Lambertus in Swolgen en OLV Troosteres der Bedrukten in Tienray. Alle parochies liggen in het dekenaat Horst.

Ralf Schreiber komt oorspronkelijk uit Duitsland. Hij werd in 1965 geboren in Monheim en volgde zijn priesteropleiding aan het Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In 2013 werd Schreiber in Roermond tot priester gewijd. Sindsdien was hij kapelaan van de Maasgouwse parochies Maasbracht, Brachterbeek, Linne, Stevensweert en Ohé en Laak.