Amicitia Vilt na 12 jaar weer op bondsconcours

Print
Amicitia Vilt na 12 jaar weer op bondsconcours

Afbeelding: ING Image

Vilt -

Harmonie Amicitia Vilt neemt op zondag 27 oktober deel aan het bondsconcours van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen (LBM) in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.

Om 14.30 uur beoordeelt een jury het orkest, dat onder leiding staat van dirigent Xavier Scheepers en dat uitkomt in de derde divisie, op zijn muzikale kwaliteiten. Om 18.00 uur volgt bekendmaking van de resultaten. De twee beoordelingswerken die worden uitgevoerd zijn Give Us This Day van David Maslanka en Images van de Spaanse componist José Suñer Oriola.

Op vrijdag 25 oktober om 20.00 uur geeft Amicitia een presentatieconcert voor de thuisblijvende supporters in zaal Polfermolen in Valkenburg. De toegang is gratis.

De laatste keer dat het orkest deelnam aan een concours was in 2007. Onder leiding van dirigent Björn Bus promoveerde het orkest naar de tweede divisie. Omdat de vereniging een concourscyclus heeft overgeslagen, neemt het volgens de voorschriften van de bond weer deel in de derde divisie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen