Honderden demonstranten tegen vrijlating handlanger Marc Dutroux

Print
Honderden demonstranten tegen vrijlating handlanger Marc Dutroux

Demonstranten tijdens de zwarte mars in Brussel. Afbeelding: AFP

Ruim vierhonderd mensen lopen zondag in Brussel mee in een demonstratie tegen de vrijlating van Michel Lelièvre, de handlanger van meervoudig moordenaar Marc Dutroux. Zij lopen in een zogenaamde ‘zwarte mars’.

De rechtbank besloot onlangs dat Lelièvre vervroegd vrij kan komen als hij een woning kan vinden. Michel Lelièvre hielp met de ontvoering van vier meisjes. In 2004 werd Lelièvre veroordeeld tot 25 jaar cel. Als lid van de bende van Dutroux werd hij schuldig bevonden aan een lange reeks misdaden, waaronder foltering en opsluiting van vier meisjes.

Lees ook: Handlanger van kindermoordenaar Dutroux voorwaardelijk vrij

Twee van hen, de meisjes An Marchal en Eefje Lambrecks, vonden de dood. Lelièvre zit sinds 1996 in de cel. Jean Lambrecks, de vader van het vermoorde meisje Eefje, verzette zich eerder deze maand voor de rechter tegen een voorwaardelijke vrijlating van Lelièvre.

Volgens de organisatie van de zwarte mars mag de man ‘nooit meer vrijkomen’. De demonstranten vrezen voor de veiligheid van hun kinderen en kleinkinderen. De demonstranten maken zich ook zorgen over de vrijlating van Marc Dutroux. De advocaten van de man proberen dit voor elkaar te krijgen en denken dat dit over twee jaar mogelijk is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen