Sambou: ‘Scheidsrechter Nijhuis wil de ster van de show zijn’

Print
Sambou: ‘Scheidsrechter Nijhuis wil de ster van de show zijn’

Scheidsrechter Bas Nijhuis op de foto met supporters voorafgaand aan het duel tussen Emmen en Fortuna Sittard. Afbeelding: ANP Sport

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Vier gele kaarten kreeg Fortuna zondag tegen Emmen. Nul daarvan waren er voor overtredingen. Het zorgde voor flink wat frustratie bij de Sittardenaren.

Bij Fortuna deden na afloop weinig mensen hun moeite om hun woede te verhullen over de autoritaire scheidsrechter die duidelijke overtredingen vrolijk door laat gaan, maar bij het minste of geringste commentaar geel trekt.

Lees ook: Fortuna vergeet Emmen voor rust pijn te doen en gaat alsnog onderuit

Bassala Sambou was een van de spelers die dat ondervond. „Hij wil blijkbaar de ster van de show zijn”, was hij na afloop duidelijk. „Het is wat het is. Als je iedereen geel wilt geven voor het tonen van emoties kan dat, maar ik heb het nooit eerder gezien. Ik had het niet eens tegen hem, ik schreeuwde uit frustratie tegen mezelf. Maar ja, je hebt van die scheidsrechters die hun eigen kleine regeltjes maken. Wat kun je er aan doen.”

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger