Soul, funk en R&B: een avondje stappen à la ‘t Haofke, De Peuter, Pandora en Club’67

Print
Soul, funk en R&B: een avondje stappen à la ‘t Haofke, De Peuter, Pandora en Club’67

De doorgewinterde dj’s Fun Quichot, Koenie en Skizm doen funky tijden herleven. Afbeelding: Walraven Communicatie

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Onder de noemer Shakedown, The Funky Force nemen de dj’s Fun Quichot, Skizm & Koenie zaterdag 9 november in de ECI Cultuurfabriek hun posities achter de draaitafels in om het publiek een gedenkwaardige avond te bezorgen. Eentje die het Roermondse uitgaansleven van de zeventiger en tachtiger jaren uit z’n as doet herrijzen.

De soul-, funk- en R&B-nummers die in de popzaal de revue passeren, zijn een exacte kopie van wat je in de late zeventiger en vroege tachtiger jaren op de dansvloer bij uitgaansgelegenheden als Pandora, ‘t Häöfke, De Peuter en Club’67 kon verwachten. En dat is niet zo vreemd want Edward, John en Koen - verenigd in The Funky Force - pakken hun oude rol als huis-dj’s van deze uitgaansgelegenheden voor deze gelegenheid met niet aflatende passie op.

De heren van The Funky Force zijn trouwens niet stil blijven staan. Aan de enorme collectie krakers van vervlogen tijden zijn door de jaren tal van eigentijdse pareltjes toegevoegd. Al bij al een avond voor iedereen die houdt van de funky soul klanken van grootheden als James Brown, Marvin Gaye of Stevie Wonder; van strakke old school funk van Zapp, One Way of Atlantic Starr; van funky R&B soul van Impromp2, Kenny Thomas, Bobby Brown of Blackstreet; van moderne funk van Bruno Mars, Robin Thicke, Pharrell Williams of van de funky disco van Purple Disco Machine.

Parkeren kan op het ECI terrein (na 18.00 uur gratis), bij Hockeyveld Concordia aan de Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen) of bij Parkeergarage Roercenter aan de Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Reserveer hier je tickets voor 7,50 per persoon. De kassaprijs bedraagt 12,50 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen