Twee aanhoudingen in Roermond na gewelddadige beroving op straat

Print
Twee aanhoudingen in Roermond na gewelddadige beroving op straat

De Roerkade in Roermond Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een 21-jarige Roermondenaar en een 41-jarige man uit Venlo zijn in de nacht van zondag op maandag opgepakt omdat ze diezelfde nacht een man zouden hebben beroofd in Roermond.

Rond half drie ’s nachts vroeg een 38-jarige Roermondenaar bij een hotel aan de Roerkade om hulp omdat hij op straat was beroofd. Hij was in de Ernst Casimirpassage, de verbindingstunnel tussen de Designer Outlet en de binnenstad, geslagen en geschopt en beroofd van enkele spullen, waarna de daders ervandoor gingen.

Camerabeelden

De ingeseinde politie bekeek samen met het slachtoffer enkele camerabeelden. Op basis daarvan kon de politie korte tijd later op de Veldstraat twee verdachten aanhouden. Het gaat daarbij om een 21-jarige man uit Roermond en een 41-jarige man uit Venlo.

Voortvluchtig

De beroving was de tweede in korte tijd in Roermond. In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 oktober werd een groep jongeren in Roermond beroofd in de buurt van de Roerkade. De dader van die overval is nog voortvluchtig.