Geen treinen richting MECC Maastricht tijdens 11de van de 11de

Print
Geen treinen richting MECC Maastricht tijdens 11de van de 11de

Foto ter illustratie. Afbeelding: John Peters

Maastricht / Itteren -

Carnavalisten, maar ook mensen die in de Maastrichtse kantorenwijk Randwyck werken, kunnen tijdens de 11de van de 11de niet met de trein richting MECC.

Arriva heeft besloten dat treinen de hele dag niet doorrijden tot aan station Randwyck. Het vervoersbedrijf zegt dat de treinen uit veiligheidsoverwegingen niet verder kunnen rijden dan station Maastricht. Op maandag 11 november wordt de opening van het carnavalsseizoen voor het eerst niet op het Vrijthof, maar in MECC Maastricht georganiseerd.

Lees ook: Dit is het programma van de 11devande11de 2019

Lopen

De organisatie verwacht 14.000 bezoekers uit de hele provincie. De meeste carnavalsvierders komen met de trein. Zij worden geadviseerd lopend vanaf station Maastricht naar het MECC te gaan. Reizigers naar het ziekenhuis of medewerkers van grote bedrijven als Vodafone en Mercedes Benz kunnen gebruik maken van bussen.

Capaciteitsproblemen

Een woordvoerder van de Sjeng Kraft Kompenei, die het feest in het MECC organiseert, zegt dat de maatregel door Arriva is genomen vanwege capaciteitsproblemen. Volgens de organisatie is de afstand vanuit station Maastricht naar het MECC ongeveer even groot als vanuit het station naar het Vrijthof, waar het feest de afgelopen jaren werd gehouden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen