Politiebureau Kerkrade langer dicht na aanslag met brandende auto

Print
Politiebureau Kerkrade langer dicht na aanslag met brandende auto

De Volkswagen Passat die met de achterkant de pui van het politiebureau in Kerkrade ramde. Afbeelding: 045Media

Kerkrade / Eygelshoven -

Het politiebureau in Kerkrade blijft langer dicht na de aanslag van afgelopen vrijdag. In eerste instantie zou het bureau dinsdag weer opengaan, maar dat gebeurt nu pas donderdag.

Dat laat de politie Kerkrade weten. Tot die tijd kunnen mensen terecht op de bureaus in Heerlen en Brunssum.

Lees ook:Verbijstering, maar ook opluchting na aanslag op Kerkraads politiebureau

Afgelopen vrijdagochtend reed een 30-jarige man uit Brunssum met een Volkswagen door de glazen pui van het politiebureau aan de Kerkradersteenweg. De bestuurder probeerde jerrycans met brandbare inhoud aan te steken, maar hij slaagde er niet in een grote brand te veroorzaken.

Motief

Een uur na het incident meldde de man zich op het politiebureau in Heerlen, waar hij direct werd aangehouden. De politie gaat uit van een gerichte aanslag, maar over het motief is verder nog niks naar buiten gebracht.

Lees ook:Man die politiebureau binnenreed is niet gelinkt aan georganiseerde misdaad

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen