Wienerte

Print
Wienerte

Gebied Wijnaerden, ook wel Wienerte genoemd, tussen Buggenum en Neer. Afbeelding: Judith van Bilsen

Buggenum -

In samenwerking met Judith van Bilsen publiceert VIA Limburg editie Leudal regelmatig een foto met kort onderschrift over een opvallend of juist minder opvallend plekje in Leudal. Dit keer Wienerte tussen Buggenum en Neer.

Van Bilsen: „Gelegen tussen Buggenum en Neer, het voelt een beetje als een soort niemandsland. Wienerte oftewel Wijnaerden. Sinds enkele jaren is dit gebied het onderwerp van een grote herinrichting. Bijzonder is dat bij het open graven van de grond er verschillende archeologische vondsten naar boven kwamen. Zowel afkomstig uit onze ‘jonge’ geschiedenis als met veel oudere herkomst. Zoals de resten van een gevechtsstelling uit het begin van de Tweede Wereldoorlog. Op deze plek lag namelijk de Maaslinie, de eerste verdedigingslinie tegen de Duitsers. En de vondst van een vleugellans, een soort zwaard om everzwijnen mee te vangen. Een object uit de vroege Middeleeuwen.” www.jlovestotravel.com

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen