Pitslampentocht tijdens Nacht van de Nacht

Print
Pitslampentocht tijdens Nacht van de Nacht

Op ontdekking in het Vijverbroek met een zaklamp tijdens de Nacht van de Nacht. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Ittervoort -

In het Vijverbroek te Kessenich, net over de grens bij Ittervoort, kunnen jong en oud zaterdag 26 oktober deelnemen aan een pitslampentocht tijdens de Nacht van de Nacht. Belangstellenden kunnen vertrekken tussen 19.00 en 20.00 uur vanaf fietscafé De Smakerij, het voormalige douanekantoor aan de Venlosesteenweg 403e in Kessenich.

De tocht betreft geen griezeltocht, maar een zoektocht langs bospaden en legendes die al eeuwen over het Vijverbroek verteld worden. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is ook geschikt voor kinderen. Zoals de naam van de toch aangeeft, dienen deelnemers, individueel of per groep, een zaklamp mee te nemen. Verder adviseert de organisatie laarzen of degelijke wandelschoenen. Deelnemen is gratis. De pitslampentocht is een gezamenlijk initiatief van Natuurpunt Kinrooi, Stichting Edumare en Heemkundekring Hunsel. Meer informatie over de tocht is te verkrijgen bij Truus Scheres via tel. (0475) 56 54 96.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen