‘Nederlands’ superjacht met spa, bioscoop en gouden interieur te koop

Superjacht Tranquility. © AFP

Het ruim 90 meter lange superjacht Tranquility, dat gebouwd werd bij scheepswerf Oceanco in Alblasserdam, staat te koop.

Lex de Bruijn

Scheepsmakelaar Camper and Nicholsons heeft het schip op zijn website geplaatst. Het is niet duidelijk wat het schuitje moet kosten.

250 miljoen dollar

Het enorme schip, vroeger bekend onder de naam Equanimity, werd na de bouw in Nederland gekocht door zakenman Low Taek Jho met geld uit het Maleisische staatsfonds 1MDB, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. Low, die door de Maleisische en Amerikaanse autoriteiten wordt gezocht, heeft naar verluidt 250 miljoen dollar voor het jacht betaald.

Weekje varen kost 1,1 miljoen

Het schip werd begin dit jaar in beslag genomen en daarna verkocht voor 126 miljoen dollar aan casinobedrijf Genting Malaysia Berhad. Het jacht is ook te huur. Een weekje varen kost 1,1 miljoen euro. Onlangs zou realityster Kylie Jenner haar 22e verjaardag op de boot hebben gevierd.

Het interieur van het schip is bekleed met marmer en bladgoud. Daarnaast bevinden zich aan boord een spa, sauna, zwembad, bioscoop en een helikopterplatform.

Voormalig eigenaar op de vlucht

De voormalig eigenaar van het luxueuze jacht, Low Taek Jho, is op dit moment voortvluchtig. Hij wordt ervan verdacht het brein te zijn achter een van de grootste fraudeschandalen in Maleisië ooit. Via allerlei slinkse constructies sluisde hij geld weg, waarmee hij onder meer peperdure schilderijen van Monet en Van Gogh kocht.

De schatrijke rokkenjager, die eens probeerde om topmodel Miranda Kerr voor zich te winnen door haar juwelen ter waarde van acht miljoen dollar te schenken, heeft naar eigen zeggen geen wetten overtreden. Toch is hij op dit moment ondergedoken, naar verluidt bevindt hij zich ergens in China.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal