Nacht van de Nacht: Limburgs Landschap stelt Venrays natuurgebied avond lang open

Print
Nacht van de Nacht: Limburgs Landschap stelt Venrays natuurgebied avond lang open

Afbeelding: IVN Geijsteren-Venray

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Het Venrayse natuurgebied Boshuizerbergen wordt zaterdagavond opengesteld voor publiek. Stichting Het Limburgs Landschap, beheerder en eigenaar van het gebied, heeft toestemming gegeven om het publiek met diverse activiteiten het bos bij duisternis te beleven.

De openstelling vindt plaats in het kader van de Nacht van de Nacht, een jaarlijks terugkerend evenement eind oktober. Tijdens de Nacht van de Nacht worden op honderden plaatsen in Nederland activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. IVN Geysteren-Venray organiseert het nacht-van-de-nachtevent dit jaar in de Boshuizerbergen.

Hoewel het draait om duisternis en natuur is de route die zaterdagavond te lopen is goed gemarkeerd, zodat niemand in het donker verdwaalt. Tijdens de tocht worden wandelaars getrakteerd op diverse activiteiten, zoals een spannend verhaal, lokken en bekijken van nachtvlinders en de sterrenhemel bekijken met een telescoop (mits het niet bewolkt is). Op de start- en finishplaats, waar een aantal vuurkorven staat, zal ook een stand staan met koffie, thee, warme chocomel en gluhwein.

De nachttocht start tussen 19.30 en 20.30 uur en bij deelname wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen