Bevrijdende verhalen - ode aan de vrijheid in Margraten

Print
Bevrijdende verhalen - ode aan de vrijheid in Margraten

De bevrijding staat centraal tijdens Ode aan de Vrijheid. Afbeelding: Archieffoto De Limburger

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Deelnemers aan het beleefweekend kunnen op zaterdag 26 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een bezoek brengen aan de stand van de Verfraaiers in het Huis van de Burger aan het Amerikaplein. Daar kunnen ze hun verhaal over de bevrijding vertellen.

Het kunnen verhalen zijn die zelf zijn meegemaakt, maar ook verhalen, gehoord van familie of vrienden mogen verteld worden.

De beelden die gemaakt worden tijdens het vertellen worden gecombineerd met korte animatiefilmpjes die basisschoolkinderen tijdens de Vrijheidsspelen hebben gemaakt met behulp van archiefmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog.

Ode aan de Vrijheid van jong voor oud van de gemeente Eijsden-Margraten zijn activiteiten omtrent duurzaamheid, ontmoeten, beleven en bezinnen. De resultaten van de workshops van de Vrijheidsspelen op 12 september worden getoond. Inwoners kunnen elkaar ontmoeten en gratis deelnemen aan de jong voor oud workshops.

Aanmelden is niet nodig. Meer informatie via www.nicolemulkens.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen