Bevrijdende verhalen - ode aan de vrijheid in Margraten

Print
Bevrijdende verhalen - ode aan de vrijheid in Margraten

De bevrijding staat centraal tijdens Ode aan de Vrijheid. Afbeelding: Archieffoto De Limburger

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Deelnemers aan het beleefweekend kunnen op zaterdag 26 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een bezoek brengen aan de stand van de Verfraaiers in het Huis van de Burger aan het Amerikaplein. Daar kunnen ze hun verhaal over de bevrijding vertellen.

Het kunnen verhalen zijn die zelf zijn meegemaakt, maar ook verhalen, gehoord van familie of vrienden mogen verteld worden.

De beelden die gemaakt worden tijdens het vertellen worden gecombineerd met korte animatiefilmpjes die basisschoolkinderen tijdens de Vrijheidsspelen hebben gemaakt met behulp van archiefmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog.

Ode aan de Vrijheid van jong voor oud van de gemeente Eijsden-Margraten zijn activiteiten omtrent duurzaamheid, ontmoeten, beleven en bezinnen. De resultaten van de workshops van de Vrijheidsspelen op 12 september worden getoond. Inwoners kunnen elkaar ontmoeten en gratis deelnemen aan de jong voor oud workshops.

Aanmelden is niet nodig. Meer informatie via www.nicolemulkens.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen