Mantelzorger in het zonnetje tijdens Mantelzorgdag

Print
Mantelzorger in het zonnetje tijdens Mantelzorgdag

De Mantelzorgdag draait de rollen een dagje om, zodat de mantelzorger eens in het zonnetje staat. Afbeelding: Getty Images

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Om mantelzorgers in het zonnetje te zetten is 10 november uitgeroepen tot Mantelzorgdag. In gemeente Horst aan de Maas zijn deze dag verschillende feestelijke activiteiten waar de mantelzorger centraal staat.

Als extraatje maken de leerlingen van Citaverde College voor elke mantelzorger een verrassingspakketje. Dit wordt bij de mantelzorgers thuis bezorgd op woensdag 13 november tussen 18.00 en 20.00 uur. Wie zelf geen mantelzorger is, maar wel iemand kent die hiervoor in aanmerking komt, kan een pakketje aanvragen. Er kan gekozen worden uit Bloementaartje (A), Chocolade pakketje (B), Gezond pakketje (C), Sinterklaas pakketje (D), Van alles pakketje (E) of Zoet pakketje (F). Bovendien verzorgen de leerlingen van het Dendron College een high tea met na afloop, voor wie dat wil, een ontspanningsoefening op woensdag 6 november van 11.30-12.30 uur, woensdag 6 november van 14.30-15.30 uur of donderdag 7 november van 11.00-12.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor een waarderingspakketje of deelnemen aan de high tea kan via een email aan mantelzorghorst@synthese.nl. Geef bij de inschrijving naam en adresgegevens van mantelzorger door, bij de high tea de eerste en tweede voorkeur voor datum en tijdstip (met eventuele dieetwensen). Lokale vrijwilligers organiseren samen met ondernemers feestelijke activiteiten, bijvoorbeeld in America, Griendtsveen, Evertsoord, Meterik en Sevenum. Wie als mantelzorger bekend is bij Steunpunt Mantelzorg en in een van deze dorpen woont, krijgt automatisch een uitnodiging.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen