Jeugd snoeit overtollig groen op Verhalenberg De Zuringspeel

Print
Jeugd snoeit overtollig groen op Verhalenberg De Zuringspeel

Met vereende kracht werden een aantal in de weg staande bomen omgezaagd. Afbeelding: Jong Nederland America

America -

Groepsleden van De Snoepertjes, The Thundergirls, De Rebelse Rovers en The American Roses van Jong Nederland America hebben zaterdag de jaarlijkse JNA-IKL Snoeidag gehad op Verhalenberg De Zuringspeel. De voormalige vuilstortplaats is nu een natuurgebied met wandelmogelijkheden en een mooi uitzicht.

Bodemzorg Limburg, eigenaar van de bult, was blij met de hulp. Er zijn altijd werkzaamheden te verrichten in dit natuurgebied. Op de berg groeien Jeneverbesstruiken die veel zonlicht nodig hebben. Hiervoor werden de hoge bomen weggezaagd die eromheen staan. Boswachter Ron Janssen van het Stichting IKL (Instantie Kleine Landschapselementen Limburg) vertelde de jonge natuurwerkers wat er gedaan moest worden en waar ze op moesten letten. Het beetje regen maakte de harde werkers niet veel uit. Het werk werd beloond met warme chocomel met slagroom en een koek in de pauze en tomatensoep en een broodje knak tijdens de lunch. Na afloop ging de hele groep nog naar het allerhoogste punt bij het kunstwerk kijken om vervolgens voldaan huiswaarts te gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen