Winkel

Warenhuisketen Hudson’s Bay wordt van de beurs gehaald

Print
Warenhuisketen Hudson’s Bay wordt van de beurs gehaald

Het filiaal van Hudson’s Bay in Maastricht. Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Warenhuisketen Hudson’s Bay (HBC) verdwijnt van de beurs. Een groep aandeelhouders van het Canadese bedrijf bereikten een akkoord over de privatisering van de onderneming. Ze betalen daarvoor 10,30 Canadese dollar per aandeel. De deal hangt een prijskaartje van 1,9 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro) aan de onderneming.

De huidige prijs betekent een premie van een slordige 62 procent op de slotkoers van HBC op 7 juni dit jaar. Dat was de laatste dag voorafgaand aan de plannen voor een beursexit. Eerder werd nog 9,45 Canadese dollar per aandeel geboden.

HBC-voorzitter Richard Baker is de drijvende kracht achter de plannen. Minderheidsaandeelhouders, waaronder de activistische investeerder Jonathan Litt, moeten nog wel akkoord gaan met de deal. Of zij akkoord zullen gaan is allerminst zeker.

Eerder maakte HBC bekend uit Nederland te vertrekken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen