Drie verdachten vast voor poging doodslag of zware mishandeling na terrasdrama Deventer

Print
Drie verdachten vast voor poging doodslag of zware mishandeling na terrasdrama Deventer

Afbeelding: Hollandse Hoogte/ANP

Drie mannen uit Deventer van 37, 38 en 42 jaar worden verdacht van poging doodslag of zware mishandeling nadat ze zondagochtend in een Audi Q7 inreden op een groepje mensen bij de terrassen van kebabzaak Ayf en restaurant De Keizer in Deventer.

Bij het incident in de binnenstad raakten vijf personen gewond. De 37-jarige verdachte zou de auto bestuurd hebben. Hij meldde zich later op die dag op Schiphol bij de Koninklijke Marechaussee. De drie verdachten mogen alleen contact met hun advocaat hebben. Mogelijk worden mogelijk woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook: Ooggetuigen terrasdrama Deventer geschokt: ‘Dit was ongekend heftig’

In het politieonderzoek worden camerabeelden bekeken. ,,Door het publiek is al meerdere keren een video gestuurd van een vechtpartij die voor het incident plaatsvond bij een andere horecagelegenheid. Onderzocht wordt of er een verband is tussen die vechtpartij en het incident op het terras’’, zegt een woordvoerder van de politie.

Lees ook: Auto rijdt in op terras in Deventer: meerdere gewonden

Bij de aanrijding raakten vijf mensen gewond. Drie van hen liggen nog in het ziekenhuis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen