Kledingdag brengt meer kinderen uit gezinnen met laag inkomen in beeld

Print
Kledingdag brengt meer kinderen uit gezinnen met laag inkomen in beeld

De medewerkers van de Kledingdag stonden gisteren klaar voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Afbeelding: Gemeente Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De gemeenten Weert en Nederweert houden ieder half jaar een Kledingdag voor kinderen tot en met 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. In 2017 is dit initiatief gestart in Weert in samenwerking met lokale ondernemers en maatschappelijke partners. Vanaf 2018 is de gemeente Nederweert ook aangesloten. De gemeenten krijgen door dit initiatief steeds meer kinderen in armoede in beeld.

Gedeputeerde Robert Housmans bracht afgelopen zondag een bezoek aan de Kledingdag. „Kinderen hebben soms gewoon behoefte aan een warme jas. Het is belangrijk dat ze die krijgen. Door dit initiatief krijgen kinderen in armoede nieuwe kleren, i.p.v. tweedehandse kleren. Dit draagt bij aan hun eigenwaarde en voorkomt pestgedrag van anderen. Ik waardeer dit initiatief van de gemeente en ondernemers dan ook enorm. Het laat zien dat iedereen meetelt, op eigen kracht of met hulp van de gemeenschap. Wij laten kinderen niet in de kou staan”, aldus de gedeputeerde. Wethouder Martijn van den Heuvel (Weert) en wethouder Henk Cuijpers (Nederweert): “Mooi om te zien dat de gedeputeerde van de Provincie interesse toont in dit unieke project dat op meerdere vlakken uitgegroeid is tot een succesvol evenement. We hopen hiermee ook andere gemeenten in Limburg te inspireren.”

Verborgen armoede

De Kledingdag zorgt voor nieuwe kleding en schoenen voor kinderen. Daarnaast blijkt het een goede activiteit om steeds meer gezinnen in beeld te krijgen. Voor de eerste editie werden 520 kinderen uit Weert uitgenodigd die bekend waren bij de gemeente. Nu zijn dat 860 kinderen uit Weert. Vanuit Nederweert kwamen 140 kinderen. De gemeenten krijgen hulp van Kansrijk in de Wijk en de buitenploeg van PSW bij het opbouwen en opruimen van de Kledingdag. Diverse bedrijven stellen voor deze dag kleding beschikbaar.

Aanmelden

Kinderen uit gezinnen met een inkomen lager dan 120% van bijstandsniveau kunnen mogelijk in aanmerking komen voor de volgende Kledingdag of een andere minimaregeling. Aanmelden kan in Weert bij De Vraagwijzer in het stadhuis of door een mail te sturen naar kledingdagen@weert.nl. In Nederweert kan men terecht bij een van de steunpunten of kan men een mail sturen naar sociaaldomein@nederweert.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen