Kappen bomen

Bezwaar tegen aanleg stadstuin Venlo Oud-Zuid

Print
Bezwaar tegen aanleg stadstuin Venlo Oud-Zuid

De ecologische stadstuin wordt rond de Mariakerk in Venlo-Zuid aangelegd.

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Alle lichten staan op groen voor de ecologische stadstuin in Venlo Oud-Zuid, jubelt de gelijknamige stichting. Op de valreep heeft een omwonende echter bezwaar gemaakt.

De gemeente had de bestemming gewijzigd en de bouwvergunning verleend. De stichting riep de wijkbewoners op de informatieavond op 31 oktober (19.30 uur in Ut Tref) te bezoeken. Vrijwilligers kunnen zich dan opgeven voor het onderhouden van de tuin rond de Mariakerk. Op de laatste dag van de bezwaartermijn heeft echter één omwonende geprotesteerd tegen het kappen van twaalf bomen, vertelt voorzitter Frans Aerdts. De infoavond gaat gewoon door.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen