Beleefweekend in het heuvelland

Print
Beleefweekend in het heuvelland

Tijdens het Beleefweekend staat onder meer yoga op de activiteitenkalender. Afbeelding: Getty Images

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Het Beleefweekend vindt plaats in het weekend van 26 en 27 oktober in het kader van de Nacht van de Nacht en de Dag van de Stilte. Dit jaar staat in het teken van ‘stilte en onderwijs’. Tijdens het Beleefweekend zijn er tal van activiteiten in het heuvelland om te bezoeken of aan deel te nemen.

Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur. Dat zijn de ingrediënten van het Beleefweekend. Het is een weekend vol zinneprikkeling en activiteiten voor jong en oud. Het waarderen van stilte, rust, ruimte en donkerte in het leven van alledag, daar wordt ieder jaar in het laatste weekend van oktober nog eens extra bij stilgestaan tijdens de landelijke Nacht van de Nacht en Dag van de Stilte.

Er zijn activiteiten in de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals. Een selectie: shinrin-Yoku/bosbaden, voetreflexmassage, schapen drijven, mindwalk, lantaarntocht, kristalhealing, klankmeditatie, kaarslichtdiner, sunsetstappen, ‘zijn’ op De Wij, stilte tussen de noten, tuina massage, oorkaarsbehandeling, tuinwielmeditatie, labyrint lopen en Yin Yoga. Verder zijn er diverse workshops waaronder de kracht van zingen, intuïtief schilderen, spiegelen met paarden en koken met bewustzijn.

Op www.beleefweekend.nl staat een compleet overzicht van de activiteiten. Verder is het programma per gemeente ook te vinden op de websites van de deelnemende gemeenten. Het programmaboekje van het Beleefweekend is te krijgen bij de gemeentehuizen in Vaals, Gulpen en Margraten, de Heuvelland bibliotheken in Margraten, Vaals, Gulpen en Eijsden, het Klooster Wittem in Gulpen en de VVV winkels in het Heuvelland.