Kritische politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus

Print
Kritische politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus

Politiechef Fatima Aboulouafa vertelde bij Jinek over haar ervaringen met discriminatie bij het politiekorps. Afbeelding: Videostill

De weggestuurde Leidse politiechef Fatima Aboulouafa heeft aangifte gedaan tegen Ferdinand Grapperhaus, de minister van Justitie en Veiligheid. Ze beschuldigt hem van smaad en laster.

Dat zegt haar juridisch adviseur Karim Aachboun tegen de NOS. ,,Het kan niet zo zijn dat een leidinggevende wordt afgestraft omdat zij naar eer en geweten heeft gehandeld met betrekking tot de aan haar gemelde misstanden binnen de politie”, zegt Aachboun.

Ze is op non-actief gesteld nadat ze kritisch was geweest op de politieorganisatie over discriminatie. Vorige week werd duidelijk dat ze niet mocht terugkeren bij de politie-eenheid Den Haag, waar Leiden onder valt. Ze zou onvoldoende vertrouwen hebben van haar directe collega’s.

Grapperhaus schreef daarop in een brief aan de Tweede Kamer dat kritiek niet de reden is voor haar gedwongen vertrek. Volgens Aboulouafa is dat wel zo, daarom doet ze aangifte tegen de minister wegens smaad en laster.

Machtsmisbruik

Aboulouafa liet eerder weten dat ze zich in haar 25-jarige carrière vaak onveilig heeft gevoeld door discriminatie, pesten en machtsmisbruik binnen de politie. Dit zorgde volgens haar leidinggevenden voor grote opschudding binnen het korps en een ‘onwerkbare’ situatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen