Nederlandse juf ‘slaat kinderen met stokken en laat ze van vloer eten’, ouders woest

Print
Nederlandse juf ‘slaat kinderen met stokken en laat ze van vloer eten’, ouders woest

Schoolplein. Afbeelding: NH Nieuws

Een lerares van groep 3 van basisschool De Voorzaan in Zaandam is voorlopig op non-actief gezet na klachten van bezorgde ouders over lijfstraffen in de klas.

Volgens de ouders worden kinderen gekleineerd en geslagen met een stok en moesten ze hun lunch van de vloer opeten. ,,We zijn echt geschrokken van deze klachten”, meldde Brigit Schumacher van onderwijsorganisatie Zaan Primair tegen NH Nieuws.

De juffrouw is al jarenlang actief op de basisschool en heeft aan verschillende groepen les gegeven. ,,We hebben direct besloten om een extern onderzoeksbureau in te huren om te onderzoeken of dit inderdaad waar is.”

Vechtpartij

Ondertussen zijn alle betrokkenen al gehoord en zijn er al rapportages van die gesprekken goedgekeurd en ondertekend, laat de school op de website weten. Door de hele zaak lopen de gemoederen op het schoolplein hoog op.

Halverwege oktober liep de situatie dusdanig uit de hand dat enkele ouders met elkaar op de vuist gingen, weet NH Nieuws. De politie moest tussenbeide komen om erger te voorkomen. De vechtende ouders mogen het schoolplein voorlopig niet meer betreden.

De uitkomsten van het onderzoek naar de juf worden circa half november bekendgemaakt. Dan neemt de school verdere maatregelen ‘om de rust en veiligheid weer te garanderen’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen