Utrecht

FNV dreigt KLM met acties om cabine-cao

Print
FNV dreigt KLM met acties om cabine-cao

Afbeelding: ANP

Vakbond FNV heeft KLM een ultimatum gesteld om met een nieuw cao-voorstel voor cabinepersoneel te komen.

Als de luchtvaartmaatschappij dat voor volgende week dinsdag niet heeft gedaan, volgen er acties. Daarbij sluit de bond werkonderbrekingen niet uit.

FNV onderhandelt samen met andere bonden al maanden over een nieuw pakket aan arbeidsvoorwaarden voor cabinemedewerkers. Een week geleden wees een meerderheid bij FNV Cabine een loonbod van KLM af.

De belangrijkste bond voor cabinemedewerkers van de luchtvaartmaatschappij, VNC, voert al langer acties om de eisen in het cao-overleg kracht bij te zetten. Werknemers werken daarbij zo stipt volgens cao-afspraken dat het voor KLM duurder wordt hen te laten overwerken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen