IVN Maastricht gaat op zoek naar de charme van de nacht

Print
IVN Maastricht gaat op zoek naar de charme van de nacht

Natuurtuinen Jekerdal, startplaats voor de wandeling ‘Nacht van de Nacht’. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Maastricht / Itteren -

IVN Maastricht neemt zaterdag 26 oktober deel aan de ‘Nacht van de Nacht’. Om 19.00 uur start een wandeling vanuit de Natuurtuinen Jekerdal richting Louwberg. Deelname is gratis.

De ‘Nacht van de Nacht’ wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en valt elk jaar op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober en is een initiatief van de Nederlandse Natuur- en Milieufederaties. Op de avond en nacht dat de zomertijd eindigt, doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting en reclameverlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en de gevolgen daarvan en energiebesparing op verlichting. Voor het eerst doet ook de gemeente Maastricht actief aan de ‘Nacht van de Nacht’ mee. IVN Maastricht gaat deze keer niet wandelen op de Sint Pietersberg, maar gaat vanuit de Natuurtuinen Jekerdal richting Louwberg om van die kant te bekijken of er echt donkere plekken zijn. Vertrek om 19.00 uur bij de Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, Maastricht. De wandeling wordt afgesloten met een sluipspel in het donker. Het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. Deelname is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. Meer informatie via www.ivn.nl/maastricht

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen