Zeventigplussers denken niet aan pensioen

Toos Vosdellen (79) uit Vlodrop hoort net zo bij het tuincentrum als de planten die er worden verkocht

Print
Toos Vosdellen (79) uit Vlodrop hoort net zo bij het tuincentrum als de planten die er worden verkocht

Afbeelding: Johannes Timmermans

Vlodrop - De 75 jaar tikken ze aan of zijn ze zelfs royaal gepasseerd. Van hun oude dag konden ze dik tien jaar geleden al gaan genieten, maar daar peinst Toos Vosdellen niet over. Ze had met pensioen kunnen gaan, maar gelukkig mocht ze doorwerken.

Toos krijgt wel eens de vraag: ‘Hoe lang moet je nog...?’ Ze lacht: „Ik had al twaalf jaar met pensioen kunnen zijn, maar gelukkig mag ik doorwerken van de baas.” Toos hoort net zo bij tuincentrum Daniëls als de planten die er worden verkocht.

Al meer dan 25 jaar is ze hier in de weer. Anno 2019 op de buitenafdeling. Twee dagen per week en in het hoogseizoen drie, net als haar (veel) jongere collega’s van negen tot zes uur. Letterlijk in weer en wind. „Het houdt me fit en het is goed voor het geheugen. Al ben ik acht uur op de been, ik heb nooit pijn aan de voeten. Kwestie van goede schoenen en zooltjes.”

Lees hier het hele interview met Toos en drie andere zeventigplussers: 'Met pensioen? Deze zeventigplussers moeten er niet aan denken!'

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen