Improvisatievoorstelling ‘Autisme… op het eerste gezicht!’ in Cultuurhuis Heerlen

Print
Improvisatievoorstelling ‘Autisme… op het eerste gezicht!’ in Cultuurhuis Heerlen

Afbeelding: Michal Bieniek

Heerlen / Hoensbroek -

Heerlen Stand-By! presenteert de theatervoorstelling ‘Autisme… op het eerste gezicht!’ op woensdag 30 oktober. De voorstelling is in Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, van 19.30 tot 21.30 uur.

Voor mensen met autisme is het niet altijd gemakkelijk om contact te maken met anderen. Woorden worden letterlijk genomen, beeldspraak kunnen ze niet plaatsen, reacties worden niet altijd begrepen en veranderingen zijn moeilijk. Ook vermijden mensen met autisme vaak oogcontact of kijken ze je juist lang en indringend aan.

De improvisatievoorstelling Autisme… op het eerste gezicht! gaat over ontmoetingen met mensen met autisme en is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. De voorstelling wordt gebracht door theaterbureau Kracht van Beleving. Ervaringen en persoonlijke verhalen uit het publiek worden door de acteurs vertaald naar speelse, ludieke en ontroerende scènes waarna we met elkaar in gesprek gaan over de ontmoetingen met mensen met autisme.

Centraal staan vragen als hoe bent u ‘autismevriendelijk’, zodat ook mensen met autisme evengoed zichzelf kunnen zijn? Wat kunt u doen in het eerste contact met iemand met autisme? Hoe biedt u iemand met autisme een veilige ontvangst? Wat kunt u beter juist niet doen of zeggen? Wat kunt u als hulpverlener of naaste doen?

Aanmelden en informatie

De voorstelling is gratis toegankelijk en bedoeld voor iedereen die in contact komt met mensen met autisme, zoals familie en naasten, maatschappelijk werkers, intakers, receptionisten, welzijnsmedewerkers of andere medewerkers die mensen begeleiden bij psychiatrische of psychosociale problematiek.

Aanmelden is gewenst via www.mondriaan.eu/agenda of bij Mark Ahsmann via tel. 088-5069413.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen