Voorstelling over dementie in Pop Up Galerie Nederweert

Print
Voorstelling over dementie in Pop Up Galerie Nederweert

Thomas Borggrefe speelt ‘Helderman’ in Pop Up galerie Nederweert. Afbeelding: Pop Up Galerie Nederweert

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

In het kader van de expositie ‘Deuren van Dementie’ in Pop Up Galerie Nederweert, komt Thomas Borggrefe op donderdag 31 oktober naar Nederweert met de voorstelling ‘Helderman’. Een theatervoorstelling over dementie, vergeten, gelukkig zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood.

In de voorstelling geeft een musicus met dementie openheid over zijn gevoels- en belevingswereld. ‘Helderman’ schetst het beeld van een mens in al zijn kunnen en niet meer kunnen. De controle versus de onmacht. Voorbereidend op deze voorstelling had de theatermaker veel ontmoetingen met mensen die dementie hebben. Hij heeft zich voor deze voorstelling laten inspireren door actuele vragen, zoals ‘wanneer is mijn leven met deze ziekte niet meer leefbaar?’

Thomas Borggrefe is theatermaker en daarnaast parttime geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Sinds 1991 maakte hij vijf theatervoorstellingen over dementie. De impliciete boodschap van al zijn voorstellingen is om dementerende mensen gelijkwaardig, liefdevol en met respect te behandelen. Na de voorstelling gaat Thomas in gesprek met zijn publiek.

De voorstelling begint om 20.00 uur. Entreekaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij Bloemstyling ’t Roosje (Kerkstraat 34B) en bij Pop Up Galerie Nederweert (Lambertushof 3). Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Steunpunt Mantelzorg, gemeente Nederweert.