Zeventigplussers denken niet aan pensioen

Kapper Jan Roumen (79) uit Geleen voelt zich nog achttien jaar

Print
Kapper Jan Roumen (79) uit Geleen voelt zich nog achttien jaar

Afbeelding: Johannes Timmermans

Geleen - De 75 jaar tikken ze aan of zijn ze zelfs royaal gepasseerd. Van hun oude dag konden ze dik tien jaar geleden al gaan genieten, maar daar peinst Jan Roumen niet over. De herenkapper stopt pas als het lampje uit gaat.

Na een heupoperatie lag Jan er een paar weken uit. Knippen ging echt niet. „’t Daak veel mich oppe kop. Vreselijk. Ik ben het niet gewend om stil te zitten.” De herenkapper werkt nog drie dagen per week en is allesbehalve een type voor achter de geraniums. Hij grapt dat hij doorgaat tot het lampje uitgaat.

„Ik mag trouwens niet met pensioen van mijn klanten, haha, ook al zit ik sinds afgelopen september al 65 jaar in het vak. Sommigen ‘dreigen’ zelfs: ‘riskeer het niet om te stoppen.’ Ze hoeven zich geen zorgen te maken. Het contact met de mensen houdt me jong. Ik voel me nog achttien jaar.” Jan knipoogt: „Er zijn klanten bij die hier al vijftig, zestig jaar komen. Daar bouw je een band mee op; lief en leed wordt gedeeld. Ik weet soms meer dan hun vrouw.”

Lees hier het hele interview met Jan en drie andere zeventigplussers: Met pensioen? Deze zeventigplussers moeten er niet aan denken!

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen