BC Broekhin verhuist eind november naar greswarenfabriek

Print
BC Broekhin verhuist eind november naar greswarenfabriek

De eerste lesdag in het nieuwe schoolgebouw is op 4 december. Afbeelding: Laurens Eggen

Swalmen / Reuver -

De leerlingen van BC Broekhin Swalmen-Reuver worden eind volgende maand gehuisvest in de voormalige greswarenfabriek in Offenbeek. De eerste lesdag is op 4 december.

Doordat de restauratie van het monumentale industriepand langer duurde dan gepland, was de school niet tijdig klaar voor de start van het nieuwe schooljaar. De verhuizing werd daarom enkele maanden uitgesteld. Tot 22 november worden de lessen gegeven op de huidige locaties in Swalmen en Reuver. In de week erna staan allerlei excursies en andere externe educatieve activiteiten op het programma.

De nieuwe school is medio september opgeleverd en wordt momenteel ingericht. De officiële opening is in het voorjaar van 2020. BC Broekhin telt circa 550 leerlingen en is de enige middelbare jenaplanschool van Limburg. Het gebouw herbergt tevens een restaurant, bibliotheek en ondernemingen zoals de Rabobank en krijgt daarmee ook een belangrijke maatschappelijke functie. Volgende week wordt de nieuwe naam bekend gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen