PAWTUCKET

Speelgoedmaker Hasbro heeft last van handelsheffingen

Print
Speelgoedmaker Hasbro heeft last van handelsheffingen

Afbeelding: iStock

Hasbro heeft in het derde kwartaal last gehad van de onzekerheid en importheffingen die bij de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China horen.

Daardoor viel de omzetgroei zo goed als stil. Ook wisselkoerseffecten zaten de Amerikaanse speelgoedmaker daarbij overigens dwars.

De omzet in het derde kwartaal bleef met 1,6 miljard dollar vrijwel gelijk aan dezelfde periode vorig jaar. Vooral in de Verenigde Staten en Canada zag de maker van speelgoed als Transformers, My Little Pony, Play-Doh en Nerf de omzet dalen. De kosten om speelgoed bij winkeliers te krijgen gingen bovendien omhoog door de heffingen.

Verder haalde Hasbro meer omzet in segmenten waar de winstmarge lager is, wat leidde tot een lager resultaat. In totaal kwam de winst uit op 212,9 miljoen dollar tegen 263,9 miljoen dollar een jaar eerder.

Hasbro verwacht ook de rest van het jaar een moeilijke markt. Speelgoedwinkels proberen de kosten laag te houden en hebben daardoor relatief kleine voorraden in huis. Hasbro zag wel al een gunstige reactie op nieuw speelgoed van Frozen 2 en de nieuwe Star Wars-film. Een nieuw Nerf-pijltjespistool was ook een schot in de roos.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen