Concert ‘Magical Moments’ in Corneliushuis Heerlerheide

Print
Concert ‘Magical Moments’ in Corneliushuis Heerlerheide

Harmonie St. Caecilia tijdens de uitvoering van haar nieuwjaarsconcert. Afbeelding: Emile Bosch

Hoensbroek / Heerlen -

Het jaarlijkse galaconcert van harmonie St. Caecilia uit Hoensbroek draagt dit jaar de titel ‘Magical Moments’ en vindt plaats op zaterdag 2 november in het Corneliushuis in Heerlerheide.

De harmonie gaat dit concert samen brengen met de Kerkraadse zanger/cabaretier Jack Vinders en het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, eveneens uit Hoensbroek. Tijdens Magical Moments neemt de harmonie, onder leiding van dirigent Sjef Ficker, toehoorders mee op een muzikale reis. Op het programma staat onder meer filmmuziek, muziek uit bekende musicals en ballades. Ook begeleidt de harmonie Jack Vinders bij het uitvoeren van enkele van zijn bekende liedjes.

Kaarten

Het concert begint om 19.30 uur. Toegangskaarten voor dit concert kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via het secretariaat van de harmonie: secretaris@harmoniehoensbroek.nl of aan de avondkassa.

Jack Vinders

Jack Vinders is geboren en getogen in Kerkrade. Hij stamt uit een mijnwerkersgezin en muzikale familie en stond als kind reeds op de planken. Jack speelde in de periode 1993-2010 in de cabaretgroep Sjwats/Wies. Jack speelt tijdens zijn soloshows diverse personages zoals Clara Zoerbier en Sjonnie d’r Posbül. Vinders is zanger en cabaretier, maar ook liedjesschrijver, regisseur, acteur, presentator en columnist. Jack is een zanger en vertolker van luistermuziek, Franse chansons, ballades en swingende songs.

Zangkoor St. Caecilia

Het kerkelijk zangkoor St. Caecilia werd op gericht op 13 december 1892, zo’n 36 jaar na de oprichting van de gelijknamige harmonie. De huidige dirigent Rob Deckers nam de directie over in 1978 en onder zijn leiding groeide het koor van zo’n 20 leden naar 35 leden. Het koor en de harmonie luisteren samen de H. Mis met carnaval op en komen elkaar soms ook tegen tijdens het Caeciliafeest. Tijdens een van die ontmoetingen ontstond het idee om samen een concert te geven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen