Welke kinderen in Weert verdienen een lintje?

Print
Welke kinderen in Weert verdienen een lintje?

De eerste kinderlintjes worden in april 2020 uitgereikt. Afbeelding: ANP

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De gemeente Weert gaat kinderlintjes uitreiken aan kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Hiermee worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie. De eerste kinderlintjes worden op woensdag 22 april 2020 uitgereikt. Wie een kind of groepje kinderen kent dat een lintje verdient kan deze voordragen.

Burgemeester Jos Heijmans: „Ik ben ervan overtuigd dat er in de gemeente Weert tal van kinderen zijn die zodanig vrijwilligersactiviteiten verrichten, dat zij voor een kinderlintje in aanmerking komen. Deze kinderen verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.”

Het kinderlintje wordt uitgereikt aan kinderen van 6 tot en met 18 jaar die zich op bijzondere wijze inzetten voor de medemens of de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat spontaan voor een langdurig ziek klasgenootje heeft gezorgd door aantekeningen bij te houden en door geregeld op bezoek te gaan. Maar bijvoorbeeld ook een groepje kinderen dat op eigen initiatief actief actie heeft gevoerd tegen zinloos geweld of pesten. Of kinderen die zich inzetten voor duurzaamheid en het milieu.

Kinderen voordragen kan door contact op te nemen met Monique Hulsbosch, via e-mail m.hulsbosch@weert.nl of tel. 0495-575438. De aanvragen moeten voor 1 december 2019 binnen zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen