EREDIVISIE

VVV: nieuw fancafé op voorterrein van De Koel

Print
VVV: nieuw fancafé op voorterrein van De Koel

John Yeboah viert feest voor de Oost-tribune Afbeelding: Pro Shots -Joep Leenen

VENLO / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV ziet voorlopig af van de nieuwbouw van de Oost-tribune van stadion De Koel. Daarmee komt het geplande fancafé in die tribune er vooralsnog niet. Algemeen directeur Marco Bogers van VVV: ,,Het stadion zit niet vol bij thuiswedstrijden. Daarom is het nu niet rendabel om een nieuwe Oost-tribune te bouwen.’’

In plaats van een permanent fancafé wordt er voor de fans komende maand een semi-permanent paviljoen opgetrokken op het voorterrein van De Koel. Dat paviljoen van Neptunus Structures moet in januari komend jaar klaar zijn. VVV had dat paviljoen al eerder af willen hebben, maar liep tegen vergunningsproblemen aan.

Mede door achterblijvende inkomsten uit kaartverkoop moest Bogers tijdens de supportersavond een exploitatietekort van 300.000 euro over het seizoen 2018-2019 bekendmaken. ,,De exploitatie staat bij bijna alle clubs in de eredivisie onder druk. Daar staat tegenover dat VVV over een positief eigen vermogen beschikt.”

Bogers maakte ook bekend dat VVV in het seizoen 2018-2019 een half miljoen euro meer sponsorgeld heeft opgehaald dan in de voetbaljaargang daarvoor.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger