Terp bij Geul Itteren verfraaid

Print
Terp bij Geul Itteren verfraaid

De Terp bij Itteren. Afbeelding: Consortium Grensmaas

Itteren / Bunde -

De terp bij De kop van de Geul in Itteren, met de herdenkingsstenen die herinneren aan het bereiken van de hoogwaterdoelstelling eind 2017, is opnieuw ingericht. Dat meldt het Consortium Grensmaas.

De terp is vergroot, afgedekt met antiworteldoek en een extra laag kiezel. Bij de terp komt nog een bank te staan en ook wordt er een informatiezuil geplaatst.

De herdenkingsterp in Itteren ligt pal tegenover Herbricht, waar een soortgelijke terp is aangelegd die herinnert aan de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen bij de hoogwaterbescherming.

De terp in Itteren biedt een mooi panorama over de rivierverruiming ten noordwesten van het dorp en is via Op de Meer goed te bereiken. Er is een inmiddels een breed pad gemaaid dat leidt naar de terp.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen