Ook Duitse boeren protesteren massaal

Print
Ook Duitse boeren protesteren massaal

Boeren gingen dinsdag in Bonn massaal de straat op. Afbeelding: EPA

Duizenden boeren hebben in diverse plaatsen in Duitsland gedemonstreerd tegen het regeringsbeleid. Net als de afgelopen weken in Nederland, gingen veel agrariërs met hun trekker naar de demonstratie waardoor het verkeer op diverse plaatsen vastliep.

In Bonn was de grootste demonstratie. In het centrum van de stad in het westen van Duitsland kwamen naar schatting 4000 boeren bijeen en waren er lange rijen tractoren op de wegen. Aan het einde van de middag werd het protest beëindigd.

De boeren zijn het niet eens met een pakket maatregelen van de regering. Die wil onder andere meer bescherming voor dieren en natuur en vermindering van nitraat in het grondwater door beperking van het gebruik van mest.

Ook Duitse boeren protesteren massaal
Foto: EPA

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen