Een van de meest gezochte criminele vrouwen van Europa gepakt in Wuppertal

Print
Een van de meest gezochte criminele vrouwen van Europa gepakt in Wuppertal

Foto ter illustratie. Afbeelding: Gerhard Seybert - Fotolia

Een 44-jarige voortvluchtige Poolse vrouw is dinsdag in het Duitse Wuppertal opgepakt. Ze was een van de meest gezochte criminele vrouwen in Europa. In haar vaderland was ze veroordeel tot 25 jaar cel voor de moord op haar echtgenoot.

Volgens de rechtbank had ze hem geëxecuteerd. In 2013 wist ze uit de gevangenis te ontsnappen. Tot dinsdag bleef zij spoorloos. Ze werd opgepakt nadat een getuige zich had gemeld na een oproep op de televisie. Die had de vrouw herkend. Ze leefde jarenlang onder valse naam in de stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De vrouw werd door de politieorganisatie Europol als een van meest gezochte vrouwen bestempeld. Ze wordt uitgeleverd aan Polen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen