Extra concert metalzangeres Floor Jansen in Ziggo Dome

Print
Extra concert metalzangeres Floor Jansen in Ziggo Dome

Afbeelding: EPA

Beegden -

Zangeres Floor Jansen geeft nog een tweede concert met haar metalband Nightwish in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte ze dinsdagavond bekend in de talkshow Pauw. Jansen was ondanks het wereldwijde succes van haar Finse band Nightwish – 8 miljoen verkochte albums, 4,5 miljoen fans op Facebook – lang onbekend in Nederland. Tot voor kort. Sinds haar deelname aan het programma ‘Beste Zangers’ is ze ook in Nederland een bekende naam.

De in Beegden opgegroeide Jansen maakte elke aflevering van Beste Zangers indruk. Met name het duet met operazanger Henk Poort uit Phantom of the Opera scoort als een tierelier. Op YouTube is het fragment in tien dagen al 2,5 miljoen keer bekeken. Dankzij het succes besloot ze een Nederlandse solotour met zes optredens te plannen in januari 2020. Die tour was binnen één dag uitverkocht. Nog drie extra shows waren binnen vijf uur uitverkocht. „En ik vond zes al veel”, vertelt de zangeres, die nog altijd overdonderd is door het succes.

Lees ook: Floor Jansen: wereldster, moeder, paardenmeisje en gewoon Floor uit Beegden

Ook het al geplande optreden met Nightwish in de Ziggo Dome op 24 november 2020 was dankzij Floors deelname aan de Beste Zangers razendsnel uitverkocht. „Niet normaal. Dit is echt boven verwachting. Zo gaaf! Je wilt er meer mee doen, maar wat? Toen hebben we besloten een tweede show met Nightwish in de Ziggo te doen. Of de kaartverkoop weer zo snel gaat? Ik hoop het.” Wie een kaartje koopt, kan symfonische metal verwachten. „Dat is wat harder dan wat ik in de Beste Zangers heb laten horen”, lacht Jansen. „Maar ik heb in het programma laten zien waar ik vandaan kom, dus het moet voor de bezoekers geen verrassing zijn.”

Lees ook: Kippenvel in Beste Zangers: Floor Jansen en Henk Poort verpletteren collega’s met powerduet

Jansen zegt dat ze goed heeft nagedacht over haar deelname aan Beste Zangers. „Ik heb niet meegedaan om beroemd te worden, maar om aandacht te krijgen voor ‘mijn’ muziek, de metal. Dat is gelukt. Iedereen wil nu met mij praten. En ons nummer Élan is dinsdag gedraaid op Radio 2. Point made!”

Bekijk hier het duet met operazanger Henk Poort:

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen